Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är chattjouren för alla upp till 25 år. Du som chattar är anonym, vilket betyder att du inte behöver berätta vad du heter och vem du är. Dit kan du vända dig för att snacka om precis vad som helst. Det kan vara att du har problem med skolan, föräldrar, kompisar, droger eller andra bekymmer så.
Jourhavande Kompis finns till för dig!
Du är anonym – när du chattar med Jourhavande Kompis. De kan inte se ditt riktiga namn eller IP-nummer. De finns där för att lyssna på vad du har på hjärtat och finnas där som ett stöd.
De som sitter och chattar med dig på Jourhavande Kompis är unga och absolut inga experter eller terapeuter. De är helt enkelt dina kompisar som finns där för din skull och det är du som bestämmer vad ni ska prata om!
Jourhavande Kompis har telefontider:
Måndag – Fredag 18.00 – 22.00
Lördag – Söndag 14.00 – 18.00
15 minuter innan telefontiden tar slut tar de inte emot nya samtal.
Skulle det uppstå tekniska problem, om det ringer i telefonen du chattar från, om du byter fönster i webbläsaren på mobilen eller surfplattan, slår på skärmsläckaren eller liknade så stängs chatten ner automatiskt eftersom systemet uppfattar dig som inaktiv. Om detta mot förmodan skulle uppstå så får du gärna starta en ny chatt och prata vidare med dem! Tänk också på att datatrafiken på mobilchatten kostar om du inte sitter på ett gratis WiFi-nät. Kontakta din operatör för att ta reda på vad det kostar just för dig.
Denna länk tar dig till chatten: http://rkuf.se/vad-vi-gor/jourhavande-kompis/

Vad gör Jourhavande Kompis?

Jourhavande Kompis är i Röda Korsets Ungdomsförbund regi.

De jobbar för att alla barn och unga ska kunna känna sig trygga och må bra. Deras tusental frivilliga engagerar sig för de som behöver det som bäst.
Röda Korsets Ungdomsförbund hjälper till med många saker så som:
Läxhjälp – hjälper till om du behöver hjälp med läxan, om inte dina föräldrar eller syskon kan
Kompisgrupper – för unga som just kommit till Sverige
Frukostklubbar – för att se till att barn och ungdomar ska få en bra start på dagen.
Men kärnan i deras verksamhet är deras lokalföreningar som samlar medlemmar i hela landet. Och du kan gå med om du känner att du skulle vilja var med och göra skillnad i barn och ungdomars liv.
Deras vision – är ett samhälle där barns och ungas människovärde sätts i främsta rummet och som tar till vara på barn och ungs som en resurs.
Ett samhälle som är humant och respekterar alla barn och ungas mänskliga rättigheter och ger dem möjligheter till ett värdigt liv. Mänskligheten ska komma först i alla lägen.
Barnkonventionen i praktiken – I deras verksamheter utgår Röda Korsets Ungdomsverksamhet från Barnkonventionen. De arbetar för barn och unga ska känna sig delaktiga.
All barn och unga ska känna att de kan påverka sin vardag. Alla barn och unga ska tillgång till en trygg och meningsfull fritid.
Deras motto är: Kärlek och respekt – Ska det vara så jävla svårt?